jeudi 16 août 2007

MİLFÖY ÇANAĞINDA KÖFTE:

:yarım p. mantı makarna1 su b. bezelye3 domates250 gr kıyma1 kuru soğankurutulmuş ekmekköfte baharı,tuzmilföy hamuru1 yumurtasüslemek için:fesleğenHAZIRLANIŞI:Makarnayı haşlayıp bir kenara alın. Diğer tarafta kıyma,1 soğan rendesikurutulmuş ekmek ,yumurtanın akı ve baharatla misket büyüklüğünde köfteler yapın.Üzerine biraz un serpip tavada yarı kıvamda kızartın. Domatesi küp doğrayın. Sıvıyağdasoteleyip bezelye ile karıştırın. Milföy çanağı için kelepçeli kalıbınızın büyüklüğüne göre(biz 10 tane kullandık)milföy yapraklarını kare şeklinde yan yana getirip merdaneyardımı ile büyütüp yuvarlak olarak kesin. Kalıbınızın içine yerleştirip kenarlarını kesin.Rengi sararana kadar pişirin. İçine makarna,domatesli sos karışımını doldurun.Üzerinekızarttığınız köfteleri yerleştirip 10 dakika daha fırında tutun. Kalan milföy parçalarınıtekrar birleştirip yuvarlak bir parça kapak yapın. Kapağın üstünü yine hamurlarla süsleyipüzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişirin.Fırından çıkan milföy çanağının üzerinebu kapağı kapatarak sıcak servis yapın. Gerçekten de çok şık bir sunum

Aucun commentaire: