jeudi 16 août 2007

domatesli acma borek

:yarım p. yaş maya1 s.b. su1 çay b. yoğurt1 çay b. zeytinyağı1 yumurta1 t.k. tuzalabildiği kadar un (yaklaşık 17 tepeleme çorba k.)içi için:1 kg domates3 soğankekik,fesleğen,reyhantuzsıvıyağHAZIRLANIŞI:Önce sıvıyığ ve suyu karıştırma kasesine alın. İçinde mayayı eritin. Diğer malzemelerive unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Mayalanmaya bırakın.Diğer tarafta sıvıyağda soğanları soteleyin. üzerine küp doğranmış kabukları soyulmuş domatesleri ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Tuz,karabiber,kekik, fesleğen ve reyhan ekleyin. İç malzeme soğurken hamuru ikiye bölüp tepsi büyüklüğünde açın.Tepsiye 1.yufkayı serin. Üzerine domatesli harcı serpin. üzerine 2. yufkayı örtün. Üzerine sıvıyağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürün. Bıçakla kare kare kesin. 180 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirin.

Aucun commentaire: